toestelvergelijken.nl


Robuuste telefoons

Robuuste mobiele telefoons zijn een apart segment op de mobiele telefoonmarkt. In het midden van de jaren negentig werd het normaal om een mobiele telefoon te hebben. Gebruikers hadden het toestel 24 uur per dag zeven dagen per week aanstaan.

Robuuste Mobieltjes Er zijn veel beroepen waarin het kan gebeuren dat je telefoon in het water valt , glazenwasser, of beroepen waarbij het heel stoffig kan worden zoals bijvoorbeeld een schilder. Gewone toestellen gaan daar kapot van. Stof en water zorgen voor kortsluiting waardoor de accu leegloopt of overbelast wordt.

Nokia heeft handig gebruik gemaakt van de vraag om stootvaste en waterdichte mobiele telefoons. De hele 5000 serie is ontzettend populair onder studenten en bouwakkers.

De toestellen hebben state-of-the-art technologie in een stevige behuizing. GPS navigatie en prima camera’s zitten er in de Nokia 5500 D en de Nokia 5500 S. Speciaal ontwikkeld voor outdoor activiteiten.

Waterdichte GSM Samsung heeft een andere filosofie. Ze zien de stootvaste GSM en de waterdichte GSM meer als een tweede toestel. Ze gaan ervan uit dat niemand een stofdichte GSM als enige toestel wil. De M110 is daar een goed voorbeeld van. De “rambo” telefoon kan een stootje hebben maar ligt qua specificaties meer bij een prepaid telefoon dan een smartphone.

Sony Ericsson heeft twee toestellen in de markt gezet die alles kunnen wat in high-end toestel kan. Positiebepaling, een goede camera en stootvast, stofdicht en waterdicht. De C-701 en de C-703 zijn goede voorbeelden van stevige waterdichte GSM telefoons.

Sonim is een bedrijf dat zich exclusief in het gat in de markt heeft gegooid. Zij produceren allen maar stootvaste GSM telefoons. De toestellen zijn relatief duur maar komen met een garantie dat het waterdichte gsm telefoons zijn. Ze kunnen tot een meter onder water en dan daarna kun je gewoon weer bellen. Stofdichte gsm telefoons zijn moeilijker te maken dan waterdichte. Ook daarop geeft Sonim garantie.